Snelvaren Braassemermeer, ontheffing

Op het Braassemermeer geldt een snelvaarverbod. Er mag niet sneller worden gevaren dan 12 km per uur.

Als u op het Braassemermeer sneller wilt varen dan 12 km per uur, dan heeft u een snelvaart ontheffing nodig.

Indien u een snelvaart ontheffing heeft, dan mag u sneller dan 12 km per uur varen. Belangrijk hierbij is dat men 150 meter uit de kant blijft, m.u.v de waterskibaan van de waterskiclub die dichter bij de kant ligt. Dit is ongeveer tussen de 100 en 150 meter. Men moet dan wel lid zijn van de waterskiclub De Brasem.

Zie ook regelgeving snelle motorboten Brassemermeer

Soorten vergunningen

Een jaarontheffing (vaste of bedrijfsontheffing)

Een jaarontheffing is geldig voor een periode van een jaar die loopt van 1 april t/m 31 maart. Een jaarontheffing vraagt u aan bij de gemeente.

Een dagontheffing

Een dagontheffing is geldig voor een dag. Dagontheffingen worden afgegeven met een maximum van vier per dag, en zijn verkrijgbaar bij het veerpont Paddegat in Woubrugge. Telefoonnummer (0172) 51 93 29. Kijk voor meer informatie op de website www.vanleersum.com.

Hoe vraagt u een vergunning aan

Digitaal vergunning aanvragen

U kunt een jaarontheffing voor snelvaren op het Braassemermeer aanvragen door het digitale aanvraagformulier in te vullen. Deze kunt u vinden onder het kopje ‘Formulieren’ op deze pagina. Voor het doen van uw aanvraag moet u inloggen met uw DigiD code. Heeft u geen DigiD, dan kunt u deze aanvragen via www.digid.nl. De leges kunt u betalen via iDeal.
Na betaling, ontvangt u de ontheffing direct in uw mailbox.

Volg deze link om digitaal de Vergunning aan te vragen.